Tegenwoordig heeft u lang niet altijd een eigen serveromgeving meer nodig. De afgelopen jaren zijn er tal van oplossingen ontwikkeld die werken in de cloud. De voordelen zijn groot. Zo hoeft u niet meer te investeren in dure servers die elke 3-5 jaar vervangen moeten worden. Daarnaast zijn de meeste online diensten maandelijks aanpasbaar zodat u altijd de juiste capaciteit afneemt. Hierdoor betaalt u nooit teveel.

Onafhankelijk cloud-adviesUw eigen vertrouwde kantoorapplicatie(s) in de cloudMicrosoft Office 365Google Apps voor bedrijven
Onafhankelijk cloud-advies
Wel, niet of gedeeltelijk overstappen?
Door de bomen het bos weer zien
Het kiezen van de juiste cloud-oplossing is een lastige. Ten eerste zijn er vele mogelijkheden. Daarnaast spelen kosten natuurlijk ook een grote rol. Wij helpen u bij het maken van de juiste keuzes.
Uw eigen vertrouwde kantoorapplicatie(s) in de cloud
Geen server en backups meer op kantoor
De werkwijze die u gewend bent
We zetten de bestaande omgeving om naar een private cloud en toch blijft alles hetzelfde werken als u gewend was. U heeft alleen geen grote terugkerende kosten meer en hoeft zich geen zorgen meer te maken over backups, beveiliging en toegang.
Microsoft Office 365
Samen werken aan documenten vanaf elke willekeurige locatie
Gewoon met hetzelfde pakket waarmee u al vertrouwd bent
Word, Excel, Outlook en meer. Wat er anders is? Bestanden kunnen eenvoudig worden opgeslagen in de cloud. Daarnaast kan u uw eigen domeinnaam koppelen aan Office 365 en heeft u, afhankelijk van het gekozen abonnement, altijd de beschikking over de laatste versie de software. Ook is het mogelijk documenten te openen en te bewerken met uw smart phone.
Google Apps voor bedrijven
Hét alternatief voor de gevestigde orde
Zeer aantrekkelijk geprijsd en veel add-on software beschikbaar
Google is naast zoekmachine bekend om Gmail. Google Apps biedt naast mail ook andere functionaliteiten. Zo is het mogelijk je eigen domeinnaam te koppelen, bestanden op te slaan in de cloud, online te werken aan tekst- en spreadsheetbestanden en zijn er tal van (gratis) oplossingen beschikbaar in de Google Apps Marketplace die gekoppeld kunnen worden aan uw Google Apps organisatie.
Veel gestelde vragen
Wat is ''dé cloud'' precies?
De cloud is eigenlijk niets anders dan dat applicaties of diensten worden aangeboden vanaf een locatie op het internet. Consumenten maken al veel gebruik van cloud-diensten. Zo hebben veel mensen een gmail of hotmail e-mailadres. Dit is feitelijk al een (publieke) cloud-dienst.
Waar wordt mijn data opgeslagen?
Dit hangt af van de gekozen oplossing. Bekende applicaties worden vaak aangeboden vanuit een zogenaamd publieke cloud. Dit betekent dat de dienst wordt aangeboden vanaf publiek toegankelijke servers. Vanaf daar wordt de applicatie gedeeld en heeft iedere organisatie een eigen afgeschermd stukje op de server. Bij private cloud-oplossingen is dit een ander verhaal. Organisaties willen bijvoorbeeld om juridische redenen weten waar hun data staat. Als data staat opgeslagen in een Amerikaans datacenter gelden er andere regels dan in een Europees datacenter. De Patriot Act is een Amerikaans wetsvoorstel met als doel meer bevoegdheden te geven aan de (Amerikaanse) overheid met betrekking tot het vergaren van data. Dit kan een reden zijn voor bedrijven om geen data in Amerikaanse datacenters te plaatsen. Wij hebben daarom met een aantal partners besloten om een eigen private cloud platform op te zetten en vanuit daar Microsoft producten aan te bieden.
Kunnen al onze applicaties naar de cloud gemigreerd worden?
Ja dat kan in bijna alle gevallen. Oude applicaties functioneren vaak alleen in lokaal netwerk of op een PC. Wij installeren de software binnen uw eigen cloud zodat deze gewoon blijft werken zoals u gewend bent.
Hoe staat het met de veiligheid van cloud-diensten?
Alle communicatie is beveiligd met zogenaamde SSL-certificaten. Hierdoor kan de communicatie tussen de server en u niet door derden worden onderschept. Naast digitale communicatie is de fysieke toegang tot de server belangrijk. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde aanbieders en datacentra die aan de internationale veiligheidsstandaarden voldoen (ISO/IEC).

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden graag uw vragen.

Contact