De ICT infrastructuur behelst tegenwoordig meer dan alleen een simpel computernetwerk. Tekstverwerken, telefoneren, Skypen, het zijn allemaal zaken die via het computernetwerk verlopen. De ICT infrastructuur wordt daarom ook wel het fundament van de IT organisatie genoemd. Deze basis moet stabiel zijn om de kwaliteit en veiligheid van de diensten te kunnen garanderen. Afhankelijk van uw wensen en toekomstvisie ontwerpen wij netwerken waarin deze basis gegarandeerd wordt. Wij werken uitsluitend met gerenommeerde producten om de kwaliteit te kunnen waarborgen.

Hieronder vindt u een overzicht van overige aandachtsgebieden.

Internettoegang en beveiligingMobile Device ManagementProfessionele WiFi-oplossing
Internettoegang en beveiliging
Veilig surfen en mailen?
Controle over het surfgedrag van uw medewerkers
Heeft u al te maken gehad met ransomware doordat een van uw medewerkers per ongeluk op een kwaadaardige link klikte? Wij bieden verschillende beveiligsmethodes aan om schadelijke zaken buiten de deur te houden. Zo kunnen we al uw internetverkeer filteren en worden schadelijke links geblokkeerd. Deze beveiliging kan op verschillende lagen worden toegepast en is volledig in te richten naar uw wensen.
Mobile Device Management
Controle over uw mobiele telefoons en tablets
Inzicht krijgen én houden
Al uw mobiele telefoons en tablets beheren in een centraal portaal? Dit is vanaf nu mogelijk met een zogenaamd MDM (Mobile Device Management) systeem. Naast het inzichtelijk maken kunnen deze devices (Apple/Android) ook op afstand worden gewist of worden vergrendeld bij verlies of diefstal. Op deze manier blijft uw data beschermd. Daarnaast kan u App Store applicaties centraal inkopen en instellingen beheren.
Professionele WiFi-oplossing
Overal in uw kantoor een betrouwbare verbinding
Veilig en snel
Bent u die trage, wegvallende WIFI verbinding zat? Of geeft u uw gasten -tegen beter weten in- toegang tot uw bedrijfsnetwerk? Wellicht is het dan tijd voor een nieuwe WIFI oplossing die gasten volledig isoleert van uw bedrijfsnetwerk en zorgt voor een goede dekking.
Veel gestelde vragen
We hebben al een goede firewall, lopen we toch risico?
De meeste firewalls kijken niet naar het verkeer dat door de firewall gaat. Het zijn slechts ‘deurtjes’ die open of dicht staan. Hackers weten dit en kunnen dit eenvoudig omzeilen. Om dit soort aanvallen te mitigeren zijn er extra maatregelen nodig die de inhoud van de pakketen analyseert. Wij kiezen er daarom vaak voor om een zogenaamde proxy in te zetten die al het internetverkeer eerst door een zogenaamde ‘wasstraat’ haalt.
Waarom een gescheiden gasten WIFI?
Wanneer een gastgebruiker zijn/haar onbeheerde laptop verbindt met het bedrijfsnetwerk (via de kabel of via WIFI) dan zal eventueel aanwezige kwaadaardige software zich via het netwerk verspreiden naar uw systemen. Om dit tegen te gaan dient er een apart netwerk beschikbaar te zijn voor deze gebruikers.
Zijn sterke wachtwoorden niet afdoende?
Nee, helaas niet. Als u een degelijk wachtwoordbeleid hanteert bent u op de goede weg. Echter, wij adviseren om alle diensen die bereikbaar zijn via het internet te configureren met zogenaamde 2-factor authenticatie. Op deze manier kan er nooit toegang worden verkregen wanneer iemand uw wachtwoord in handen krijgt. Er is immers altijd een zogenaamde token nodig die alleen u heeft en tijdsgebonden is.

Nieuwsgierig geworden?

Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden graag uw vragen.

Contact